Veriott and Sustainability

Med en 100 % återvinningsbar och utrymmeseffektiv förpackning 13 gånger mindre CO₂-utsläpp under tillverkning av förpackningar jämfört med traditionella flaskor, sätter vi en ny standard för miljöpåverkan för parfymindustrin. Vi är inte perfekta (ännu), men vi letar alltid efter sätt att bli bättre.

Carbon footprint image

Vi ville göra det så enkelt som möjligt för våra användare att göra rätt för sig och återvinna parfymen när den tagit slut och valde därför att tillverka den i endast ett material. Andra parfymer innehåller ofta glas som i sig är fullt återvinningsbart även om det kräver mer energi att återvinna. Utöver det används ofta en komplex kombination av plast och metall för att sprida doften.

Komplexa flaskor designade som troféer ser helt klart bra ut på hyllorna men är inte praktiska när det gäller att bära runt och inte heller effektiva när det kommer till frakt. Vår parfym är inte optimerad för att stå på en hylla, utan i fickan. Detta är en effektiv design som kräver mindre utrymme vilket är bra för att optimera leveranser.

Hur är det med leveranser?

Leverans är en väsentlig del av klimatkalkylen och vi vill se till att vår påverkan blir så liten som möjligt. Därför klimatkompenseras alla våra leveranser gratis.

Om du har några frågor om vad vi tycker om miljön eller bara vill checka in, skicka ett mail till love@veriott.com.